Bevruchtingsstation

Voor het bijenseizoen 2022 werd er een project ingediend om een ” landbevruchtingsstation” op te zetten in de omgeving van Oudenaarde. De goedkeuring was binnengekomen en uiteindelijk heeft de Konvib na overleg met het Vlaams Bijenteeltprogramma besloten om het project in eigen handen te nemen heeft om zo’n station op te richten.

Door de bestaande onzekerheid is er weinig communicatie geweest en hebben de initiatief nemers het eerste jaar vooral zelf het nodige gedaan om lessen te trekken voor het volgende seizoen.

Het bevruchtingsstation ligt op de terreinen van de Axelwalle hoeve en wordt samen met de tuinbouwschool verder uitgebouwd.

We zijn vertrokken van de nodige zustermoeren en ondertussen zijn er nog extra zustermoeren gekweekt voor het volgende seizoen. Na de uitwatering kijken we dan welke volken de sterkste zijn om op het station te plaatsen/

Reservaties doe jij via volgende pagina maar die voor het volgende seizoen staan voorlopig nog niet open. Hieronder een klein filmpje over het station