Bevruchtingsstation

Voor het bijenseizoen 2022 hebben we een project ingediend om een “buckfast landbevruchtingsstation” op te zetten in de omgeving van Oudenaarde. Ondertussen is de goedkeuring binnengekomen en wordt er uit het Europees fonds geld voorzien om zo’n station op te richten. Het is de eerste keer dat er zoiets vanuit de Konvib opgezet wordt en we zijn dus ook zeer blij dat de keuze op onze vereniging is gevallen om zoiets op te zetten en uit te proberen.

In de komende weken en maanden worden de nodige procedures opgesteld om een goede uitvoering volgend seizoen mogelijk te maken. Het is allemaal nieuw voor ons, dus gaan we ervan uit dat dit met vallen en opstaan zal verlopen.

Het bevruchtingsstation komt op de terreinen van de Tivoli school. Er wordt gestreefd naar een nauwe samenwerking met de school om dit project succesvol uit te kunnen voeren.

In afwachting van het volgende seizoen worden nu reeds de nodige zustermoeren gekweekt om op die manier volgend jaar voldoende darren te hebben voor de bevruchting. Meer nieuws later op deze site en tijdens ons Ambrosius feest.